Görög saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Görög saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb paradicsom
10 dkg feta sajt
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
2 db retek
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál szárított oregánó
vagy
1 fej édes hagyma

Elkészítés:

1. Az uborkát karikákra vágjuk. Vékonyan felszeleteljük a retket és a hagymát, a paradicsomot és a feta sajtot kis kockákra vágjuk.

2. A paradicsomot, az uborkát, a retket, a hagymát, a fetát és az olajbogyót tálalótálba tesszük.

3. Meglocsoljuk az összekevert citromlével, olívaolajjal és oregánóval. Ízlés szerint salátaágyon tálaljuk.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
A kígyóuborkát nem szükséges meghámozni.
Az úgynevezett édeshagyma nyáron már nálunk is kapható. Nem olcsó, de érdemes megkóstolni.
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1846 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél