Barnamártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barnamártás
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg darabolt marha ritkacsont
1 dkg
1 csipet morzsolt kakukkfű
5 dkg darabolt gomba
5 dkg apróra vágott vöröshagyma
1 dl vörösbor
15 dkg darabolt vegyes zöldség
¼ dkg őrölt bors
5 dkg darabolt zeller
½ dkg zúzott fokhagyma
5 dkg zsír
Rántáshoz:
8 dkg liszt
3 dkg zsír

Elkészítés:

A barna mártáshoz az apróra vágott csontot, zöldségféléket, fűszereket zsírban jó barnára lepirítjuk, majd felengedjük, megsózzuk és főzzük. Közben zsírban cukrot pirítunk, hozzáadjuk a lisztet, és sötétbarna rántást készítünk. Ezzel berántjuk a mártást, hozzáadjuk a paradicsompürét, vörösbort és kakukkfüvet, és mérsékelt tűzön 2-4 óra hosszat forraljuk, időnként megkeverjük, tetejéről a zsírt leszedjük, és ha nagyon besűrűsödne, feleresztjük. Végül a csontokat eltávolítva, átszűrjük és még egyszer felforraljuk.

Barnamártás készítésekor a zöldségeket nem tanácsos a mártásba passzírozni, mert új ízt nem adnak és főzelékszerűvé teszik a mártást.
A rántást a főzés végén célszerű a barnamártáshoz hozzáadni, mert a recept szerint készítve könnyen odakozmál.
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
ételfotó

Kapcsolódó receptek (marha ritkacsont összetevők alapján)