Barnamártás
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 főre
Rántáshoz:
Elkészítés:
A barna mártáshoz az apróra vágott csontot, zöldségféléket, fűszereket zsírban jó barnára lepirítjuk, majd felengedjük, megsózzuk és főzzük. Közben zsírban cukrot pirítunk, hozzáadjuk a lisztet, és sötétbarna rántást készítünk. Ezzel berántjuk a mártást, hozzáadjuk a paradicsompürét, vörösbort és kakukkfüvet, és mérsékelt tűzön 2-4 óra hosszat forraljuk, időnként megkeverjük, tetejéről a zsírt leszedjük, és ha nagyon besűrűsödne, feleresztjük. Végül a csontokat eltávolítva, átszűrjük és még egyszer felforraljuk.
Barnamártás készítésekor a zöldségeket nem tanácsos a mártásba passzírozni, mert új ízt nem adnak és főzelékszerűvé teszik a mártást.
A rántást a főzés végén célszerű a barnamártáshoz hozzáadni, mert a recept szerint készítve könnyen odakozmál.