Citromos-fokhagymás olajbogyó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Citromos-fokhagymás olajbogyó
Eszközök: kés, szűrő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg olajbogyó
1 db csíkokra vágott, héja citrom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál koriandermag
dl balzsamecet
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Leöblítjük és lecsepegtetjük a sós lében eltett (lehetőleg kalamata) olajbogyót. Minden szem oldalán kis vágást ejtünk, hogy a pác jól átjárja.

2. Sterilizált üvegbe, rétegesen lerakjuk a bogyókat finom citromhéjcsíkokkal, finomra aprított fokhagymagerezddel, koriandermaggal és babérlevéllel.

3. Ráöntjük a balzsamecetet, majd felöntjük annyi extra szűz olívaolajjal, amennyi ellepi. Az üveget lezárjuk, hűvös, sötét helyre tesszük egy hétre. Ez az olajbogyó svédasztalra illik.

Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Citromos-fokhagymás olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1888 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Citromos-fokhagymás olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek