Vízitorma-saláta naranccsal



Elkészítés:
1. Az összes zöldséget megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A vízitormát kisebb ágakra szedjük, a vastagabb szárakat eltávolítjuk. A szárzellert vékony, 5 cm hosszú csíkokra szeljük. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magját, majd vékony szeletekre vágjuk. A narancsot meghámozzuk, a fehér belső héját is eltávolítjuk, a gyümölcshúst kiemeljük a hártyák közül. Felhasználásig behűtjük.
2. Zárható üvegben jól összerázzuk az olajat, a citromlét, a narancshéjat, a mustárt, a borsot és a mézet.
3. Salátástálba tesszük az összes hozzávalót a dió kivételével. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük. Meghintjük a dióval.