Csokoládés terrin narancskrémmel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés terrin narancskrémmel
Adag: 1 tortaforma (10-12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára tört fehér csokoládé
12 dkg durvára tört étcsokoládé
6 evőkanál víz
3 teáskanál zselatinpor
4 és fél dl habtejszín
6 db szétválasztott tojás
A díszítéshez:
másfél dl zsíros, habbá vert tejszín
ízlés szerint szeletelt narancshéj
A narancskrémhez:
1 db narancs héja, reszelt
1 evőkanál Cointreau likőr
másfél dl tej
2 evőkanál kristálycukor
másfél dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. A tejcsokoládéhabhoz 2 evőkanál vizet hőálló tálba teszünk. Beleszórunk 1 teáskanál zselatinport, és 5 percig állni hagyjuk. A zselatint gőz fölött felolvasztjuk, majd a zselét hagyjuk kihűlni. Felolvasztjuk a tejcsokoládét, majd lehűtjük. A tejszín egyharmadát kemény habbá verjük. Egy másik tálban 2 tojásfehérjét szintén kemény habbá verünk. Egy újabb tálban 2 tojássárgáját és a cukor egyharmadát habosra keverjük. A csokoládét, a zselét és a tejszínhabot összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.

2. A keveréket fóliával kibélelt, 1,2 literes hosszúkás formába töltjük. Lefedjük, és 120 percre a fagyasztóba tesszük. Az 1. lépésben leírt módon elkészítjük a fehér csokoládés habot, és ráöntjük a tejcsokoládéhabra. Végül az étcsokoládéból is elkészítjük a habot: ez a harmadik réteg. Az édességet mélyhűtőben 120 percen át fagyasztjuk.

3. A narancskrémhez a cukrot, az étkezési keményítőt és a tojássárgájákat simára keverjük. A tejet és a tejszínt a reszelt narancshéjjal serpenyőben majdnem forrásig hevítjük, és hozzákeverjük a tojáskrémhez. Az egész krémet visszaöntjük a serpenyőbe, és a tűzhelyen besűrítjük. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a Cointreau-t, tálra borítjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval bevont kávészemekkel, valamint vékony narancshéjcsíkokkal díszítjük, és a narancskrémmel kínáljuk.

Ha gyereknek (is) készítjük, akkor természetesen hagyjuk el a likőrt.
Csokoládés terrin narancskrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés terrin narancskrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
hírlevél