Paraj-avokádó saláta mustáros öntettel
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 főre
vagy
Elkészítés:
1. A paraj- és a salátaleveleket alaposan megmossuk és megszárítjuk. Falatnyi darabokra tépjük, és nagy tálalótálba tesszük.
2. Az avokádót meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Rászórjuk a salátalevelekre. Kis edényben felhevítünk 1 evőkanál olajat. Beletesszük a szezámmagot, és kis lángon aranysárgára pirítjuk. Nyomban levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
3. Hozzáadjuk a citromlét, a maradék olajat, a mustárt, és jól összekeverjük. Még melegen a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. A legjobb frissen tálalva.