Túrótorta ír krémlikőrrel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Túrótorta ír krémlikőrrel
Adag: 1 sütőforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint créme fraiche
vagy
ízlés szerint sűrű tejszín
A tetejére:
35 dkg krémtúró
vagy
35 dkg krémsajt
4 és ¼ dl zsíros, habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű sütőformát frissen tartó fóliával kibélelünk, és a forma oldalait olajjal megkenjük. A csokoládés kekszet műanyag zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. A vajat takaréklángon megolvasztjuk, a süteménymorzsával összekeverjük, belenyomkodjuk a sütőformába, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A kétféle csokoládét megolvasztjuk, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Egy nagy tálban a túrót a cukorral simára keverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A megolvasztott csokoládét elvegyítjük a túrókrémben, végül belekeverjük a likőrt.

3. A tölteléket a lehűtött süteménymorzsalékra kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Lefedjük, és a hűtőben 120 percen át hűtjük, vagy amíg a krém megszilárdul. A lehűtött túrótortát tálra borítjuk. Szeletekre vágjuk, és egy-egy kanál créme fraiche-sel és friss gyümölccsel tálaljuk.

Túrótorta ír krémlikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1461 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Túrótorta ír krémlikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
bevásárlólista