Zöldfűszeres fetasaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres fetasaláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg feta sajt
1 evőkanál friss, finomra vágott majoránna
1 evőkanál friss, finomra vágott metélőhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikom
vagy
1 fej jégsaláta
2 szelet vastag szeletre vágott fehérkenyér
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál fehérborecet
¾ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra . A kenyérszeleteket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy rétegben szétterítjük a kenyérkockákat egy sütőlemezen, és mintegy 10 perc alatt ropogósra és halvány aranyszínűre pirítjuk; teljesen kihűtjük.

2. A fetát kis kockákra vágjuk; tálba tesszük. Kis, zárható üvegben összerázzuk a fokhagymát, a majoránnát, a metélőhagymát, a bazsalikomot, az ecetet és az olajat. A fetára öntjük, műanyag fóliával letakarjuk. Legalább 30 percig állni hagyjuk, közbér néha megkeverjük.

3. A salátát megmossuk, és leszárítjuk. A leveleit letépkedjük, tálba rendezzük. Erre halmozzuk az öntettel összekevert fetát és a pirított kenyérkockákat; az egészet összekeverjük.

Zöldfűszeres fetasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1945 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldfűszeres fetasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon