Márványos túrótorta



Elkészítés:
1. A megpirított zabpelyhet műanyag zacskóba téve sodrófával összezúzzuk, és egy tálban összekeverjük az apróra vágott pirított mogyoróvaI.
2. A vajat és a csokoládét takaréklángon megolvasztjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a morzsalékon.
3. A keveréket üvegpohár aljával egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljára és oldalaira nyomkodjuk.
4. A túrót és a cukrot fakanállal simára keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt felverjük, és a habot is beleforgatjuk. A zselatinport egy hőálló tálba öntött vízbe szórjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd forró víz fölött feloldjuk, és belekeverjük a túrókrémbe.
5. A túrókrémet kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük az étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét.
6. A sötét és a világos túrókrémet felváltva a sütőformába nyomott alapra kanalazzuk. Késheggyel lazán egymásba húzzuk a kétféle színű krémet - így érhetjük el a márványos hatást. A krém tetejét elsimítjuk vagy villával díszítjük. A túrótortát tálalás előtt legalább 120 percen át fagyasztjuk a mélyhűtőben.