Spárgás padlizsánszendvics

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db közepes méretű padlizsán
15 dkg spárga
3 evőkanál reszelt pecorino romano sajt
vagy
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
4 dkg finomra vágott újhagyma
6 dkg sima liszt
2 és fél dl tej
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sajtos tojáshabhoz:
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
vagy
3 evőkanál reszelt pecorino romano sajt

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra . Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal. A padlizsánokat hosszában 6-6 szeletre vágjuk, megsózzuk, és 30 percre félretesszük. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk őket.

2. A padlizsánszeleteket hideg grilltálcára tesszük, és megkenjük olajjal. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlővel leitatjuk őket. A spárgasípok fás végét levágjuk. Gőzben vagy mikróban ropogósra pároljuk a spárgát. Hat szál spárgát 5 cm-es darabokra vágunk, és félretesszük. A többi spárgát apróra vagdossuk. Egy lábosban felhevítjük a vajat. Beletesszük az újhagymát, közepes lángon 1 percig pirítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Állandóan kevergetve 5 percig főzzük; amikor felforr, és besűrűsödik, még 1 percig főzzük.

3. Beletesszük a sajtot, a citromlét, a tojássárgáját és az aprított spárgát, sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről. Hat padlizsánszeletet teszünk az előkészített tepsibe. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a spárgás masszát, majd befedjük a többi padlizsánszelettel.

4. A tojáshabhoz kisebb edényben elektromos habverővel a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habot egyenletesen elsimítjuk a padlizsánszendvicseken. Megszórjuk sajttal, a félretett spárgadarabokkal díszítjük, és 15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a rátét megszilárdul.

Spárgás padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Spárgás padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon