Édeskömény ropogós morzsával

| Csőben sült édeskömény receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édeskömény ropogós morzsával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
1 evőkanál sima liszt
1 evőkanál méz
5 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A morzsakörethez:
10 dkg kenyérmorzsa
7 és fél dkg zabpehely
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg vaj
6 dkg sima liszt

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Az édesköményt megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. Nagy fazékban vizet forralunk 3 evőkanál citromlével, és beletesszük az édesköményt. Közepes lángon 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.

2. Az édesköményt nagy tálba tesszük. A megmaradt citromlét jól összekeverjük kevés fekete borssal meg a mézzel, és a köményre öntjük. Meghintjük a liszttel. A tűzálló tálba kanalazzuk, és ráöntjük a tejszínt.

3. Összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet és a kenyérmorzsát (3 szelet fekete rozskenyérből). Kis edényben felhevítjük a vajat, beletesszük a fokhagymát, fél percig pirítjuk. Ráöntjük a száraz anyagokra, jól elkeverjük. A morzsás keveréket az édesköményre szórjuk, majd 20-30 percig sütjük, amíg az édeskömény megpuhul, a morzsa pedig megpirul.

Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.
Az édesköménynek intenzív ánizsos aromája van. A felhasználás előtti blansírozás kissé megpuhítja, és enyhíti erőteljes ízét.
Édeskömény ropogós morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Édeskömény ropogós morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár