Fűszeres zöldségtál csicseriborsóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Fűszeres zöldségtál csicseriborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg áttört konzervparadicsom
30 dkg kockára vágott sütőtök
20 dkg apró, negyedekre vágott patisszon
1 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chilipor
½ teáskanál szegfűbors
3 ⅔ dl zöldségalaplé
15 dkg tisztított zöldbab

Elkészítés:

1. A csicseriborsót nagy tálba tesszük; annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, és egész éjjel áztatjuk; lecsepegtetjük.

2. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, kevergetve pirítjuk 2 percig, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a köményt, a chiliport, a szegfűborsot, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a paradicsomot és az alaplét. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük, néha megkeverve, 1 órán át.

3. Hozzáadjuk a tököt, a babot, a patisszont, a sűrített paradicsomot és az oregánót. Jól összekeverjük. Lefedve, kis lángon főzzük 15 percig. Levesszük a fedőt, és kis lángon még 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A csicseriborsó áztatásának gyorsabb módja, ha nagy edénybe tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk; levesszük a tűzről, és két órát áztatjuk. Akinek kevés az ideje, készítse konzerv csicseriborsóval, ezt felhasználás előtt jól öblítse és csepegtesse le.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Fűszeres zöldségtál csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1729 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Fűszeres zöldségtál csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek