Déli rántott csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Déli rántott csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
160 dkg egész csirke
A bundázáshoz:
25 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
3 evőkanál víz
2 db tojás
½ kiskanál cayenne-bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál
1 kiskanál pirospaprika
17 dkg finomliszt
A pácléhez:
12 dl aludttej
vagy
12 dl kefir
2 evőkanál Tabasco-szósz
ízlés szerint
A sütéshez:
3 dkg vaj
olaj

Elkészítés:

1. A csirkét nyolc darabba vágjuk. Az aludttejet vagy kefirt egy nagy tálban a Tabasco-mártással összekeverjük, és kissé meg is sózzuk. A húsdarabokat belerakva legalább 60 percig, de még jobb, ha egy éjszakára ebben pácoljuk.

2. A csirkét a pácléből kiemeljük, kissé le is itatjuk. A lisztet pirospaprikával, oregánóval, sóval és cayenne-borssal összekeverjük.

3. Egy másik edényben a tojásokat a vízzel simára keverjük. A húst először a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A felesleget lerázva róla papírtörlővel bélelt tálra egymás mellé fektetjük. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük.

4. Egy nagy serpenyőbe 2,5 cm magasan olajat töltünk, a vajat is beledobjuk, és tűzre tesszük. Amikor közepesen meleg, a csirkedarabokat kisebb adagokban, a bőrös felükkel lefelé belerakjuk, és az alsó felüket kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána bőrös felükkel felfelé alufóliával bélelt tepsire egymás mellé fektetjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Papírtörlővel leitatva, forrón tálaljuk.

A páclébe még 1 kiskanál curryport vagy 1 evőkanál currypasztát is keverhetünk, ettől kissé csípős, de nagyon zamatos lesz, ami a csirke szelíd ízét remekül kiemeli.
Ez a bundázott, rántott csirke az Amerikai Egyesült Államok déli országainak egyik legkedveltebb húsétele, amelyet többnyire kézzel szoktak enni.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Déli rántott csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Déli rántott csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
bevásárlólista