Déli rántott csirke



Elkészítés:
1. A csirkét nyolc darabba vágjuk. Az aludttejet vagy kefirt egy nagy tálban a Tabasco-mártással összekeverjük, és kissé meg is sózzuk. A húsdarabokat belerakva legalább 60 percig, de még jobb, ha egy éjszakára ebben pácoljuk.
2. A csirkét a pácléből kiemeljük, kissé le is itatjuk. A lisztet pirospaprikával, oregánóval, sóval és cayenne-borssal összekeverjük.
3. Egy másik edényben a tojásokat a vízzel simára keverjük. A húst először a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A felesleget lerázva róla papírtörlővel bélelt tálra egymás mellé fektetjük. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük.
4. Egy nagy serpenyőbe 2,5 cm magasan olajat töltünk, a vajat is beledobjuk, és tűzre tesszük. Amikor közepesen meleg, a csirkedarabokat kisebb adagokban, a bőrös felükkel lefelé belerakjuk, és az alsó felüket kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána bőrös felükkel felfelé alufóliával bélelt tepsire egymás mellé fektetjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Papírtörlővel leitatva, forrón tálaljuk.