Körmendi húspuding

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg borjúhús
6 db tojás
9 dkg vaj
másfél dkg törött bors
5 dkg liszt
2 dkg

Elkészítés:

A kockára vágott borjúhúst vajban átsütjük, megsózzuk, puhára pároljuk, majd kétszer ledaráljuk. Besamelmártást készítünk, ebben elvegyítjük az áttört borjúhúst, jól összekeverjük, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a kemény habbá vert fehérjét. Ezt a masszát vajjal kikent, kilisztezett puding formába töltjük, vízgőzben fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. A fedőt úgy kell ráhelyezni, hogy a felesleges gőz eltávozhasson. Tálaláskor a hús sütésekor visszamaradt pecsenyelével leöntjük, és burgonyapürét adunk külön hozzá.

Besamelmártás

Kép nélkül
9 dl tej
14 dkg vaj
12 dkg liszt
2 dkg
1 késhegynyi szerecsendió

A mártást a következőképpen készítjük. Vajból és lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel - habverővel való keverés mellett - felengedjük, ízesítjük, fűszerezzük, és mérsékelt tűzön további keverés mellett jól beforraljuk.

Burgonyapüré

Kép nélkül
300 dkg burgonya
8 dkg vaj
10 dl tej
3 dkg

A meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük, azonnal, még forrón áttörjük. Hozzáadjuk a forró tejet, vajat morzsolunk bele, és közben mérsékelt tűzön állandóan keverjük.

Körmendi húspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 721 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Kép nélkül
Körmendi húspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
pinterest