Csirkeleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg csirke
8 nagyobb darabolt csirkeszárny
6 dkg zöldbab
6 dkg fejtett zöldborsó
20 dl víz
1 db negyedelt vöröshagyma
3 szál tisztított sárgarépa
1 szál hosszában félbevágott póréhagyma
1 db tisztított zeller
1 kiskanál
6 dkg vaj
25 dkg burgonya
1 db cikkekre vágott kelkáposzta
csipet
A blansírozáshoz:
igény szerint forró víz
Az öblítéshez:
igény szerint hideg víz

Elkészítés:

1. A csirkét a szárnyakkal együtt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és 10 percig főzzük, közben a habját időnként leszedjük. 1 megtisztított répát, a vöröshagymát, a póréhagyma meg a zeller felét, a bouquet garnit hozzáadjuk és megsózzuk. Kb. 35 perc alatt a csirkét megfőzzük, majd kiszedjük, és kihűtjük. A zöldséget még fedő nélkül 35 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön, majd áttörjük vagy turmixoljuk, vízzel 2 liternyire hígítjuk.

2. Mialatt a csirke fő, a többi megtisztított zöldséget és 1 cikk kelkáposztát apró kockákra vágunk. Egy leveses fazékban a maradék pórét, répát, zellert meg a krumplit a vajon csipetnyi sóval 5 percig pároljuk. A levessel felöntjük, és 15 percig főzzük.

3. Egy másik edényben a borsót, a zöldbabot és a kelt 5 percre lobogva forró sós vízbe rakjuk, szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük. Utána a levesbe öntjük, és 15 percig főzzük.

4. A kihűlt csirkét lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és a levesbe keverve még 5 percig forraljuk. Ha kell, utánaízesítjük, úgy tálaljuk.

Megforrósított, ropogós zsemlével tálalva nagyszerű, melengető fogás. Az apróra vágott zöldségtől különösen jó zamatot kap.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
facebook