Csirkeleves



Elkészítés:
1. A csirkét a szárnyakkal együtt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és 10 percig főzzük, közben a habját időnként leszedjük. 1 megtisztított répát, a vöröshagymát, a póréhagyma meg a zeller felét, a bouquet garnit hozzáadjuk és megsózzuk. Kb. 35 perc alatt a csirkét megfőzzük, majd kiszedjük, és kihűtjük. A zöldséget még fedő nélkül 35 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön, majd áttörjük vagy turmixoljuk, vízzel 2 liternyire hígítjuk.
2. Mialatt a csirke fő, a többi megtisztított zöldséget és 1 cikk kelkáposztát apró kockákra vágunk. Egy leveses fazékban a maradék pórét, répát, zellert meg a krumplit a vajon csipetnyi sóval 5 percig pároljuk. A levessel felöntjük, és 15 percig főzzük.
3. Egy másik edényben a borsót, a zöldbabot és a kelt 5 percre lobogva forró sós vízbe rakjuk, szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük. Utána a levesbe öntjük, és 15 percig főzzük.
4. A kihűlt csirkét lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és a levesbe keverve még 5 percig forraljuk. Ha kell, utánaízesítjük, úgy tálaljuk.
Bouquet garni

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.