Bucatini tanyasi mártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bucatini tanyasi mártással
Adag: 4-6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gomba
82 és fél dkg konzerv paradicsom
50 dkg spagetti
vagy
50 dkg bucatini
2 evőkanál olívaolaj
1 db padlizsán
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál finomra aprított, friss petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Közepes, vastag aljú edényben felhevítjük az olívaolajat. A gombát papírtörlővel tisztára törölgetjük, felszeleteljük. A padlizsánt kis kockákra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetés nélkül villával összetörjük.

2. A gombát, a padlizsánkockákat és a fokhagymát az olajba tesszük, 4 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és lefedve 15 percig pároljuk.

3. Amíg a mártás fő, a tésztát nagy fazék forró vízben rugalmasra főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd visszatesszük a fazékba. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a vágott petrezselymet. Alaposan összekeverjük a mártással. Előmelegített tésztástálakban tálaljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
Hűtőszekrényben egy-két napig frissen tarthatjuk a gombát, ha papírtörlőbe csavarjuk, s így tesszük lezáratlan papírzacskóba.
A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Ha a tészta a kelleténél korábban fő meg, úgy akadályozhatjuk meg, hogy összeragadjon, hogy jól elkeverünk benne néhány csepp olívaolajat.
Bucatini tanyasi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Bucatini tanyasi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek