Kávés panna cotta csokoládéöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kávés panna cotta csokoládéöntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl zsíros tejszín
2 teáskanál instant kávé
4 evőkanál víz
1 rúd vanília
6 dkg világos nádcukor
2 teáskanál zselatinpor
A kikenéshez:
igény szerint olaj
Az öntethez:
6 dkg olvasztott étcsokoládé
másfél dl sovány tejszín

Elkészítés:

1. Hat 1,5 dl-es formát olajjal kikenünk. A tejszínt lábosba öntjük. A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és a rúddal együtt a tejszínbe dobjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és a keveréket takaréklángon majdnem forráspontig hevítjük. A forró tejszínt átszűrjük egy hőálló edénybe, és félretesszük. Az előzőleg vízben feloldott kávét kis hőálló tálba öntjük, beleszórjuk a zselatint, és 5 percig állni hagyjuk. Utána gőz fölött kevergetve teljesen feloldjuk a zselatint.

2. A félretett tejszínből egy keveset a zselatinoldathoz adunk, majd az oldatot elvegyítjük a többi tejszínnel. A kávékrémet elosztjuk a formákban, és amikor a krém kihűlt, 8 órára vagy egy éjszakára betesszük őket a hűtőbe.

3. Az öntethez a tejszín egynegyedét tálba öntjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. A maradék tejszínt - 1 evőkanálnyi kivételével - apránként hozzáadjuk. Tálalás előtt a formákat rövid időre forró vízbe állítjuk, és a panna cottákat 6 desszerttányérra borítjuk. A csokoládéöntetet a halmok köré locsoljuk. A félretett tejszínt rácsepegtetjük az öntetre, és kenőtollal eloszlatjuk a tejszínpöttyöket az öntetben. Tálalás előtt a desszertet csokoládéval bevont kávészemekkel díszítjük.

Kávés panna cotta csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Kávés panna cotta csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
van itthon