Creme brulée csokoládéval és eperrel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Creme brulée csokoládéval és eperrel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss eper
12 dkg olvasztott étcsokoládé
4 és fél dl zsíros tejszín
12 dkg nádcukor
2 evőkanál feketeribiszke likőr
vagy
2 evőkanál cseresznyelikőr
A díszítéshez:
néhány friss mentalevél
néhány szem friss eper

Elkészítés:

1. A kicsumázott eperszemeket - mérettől függően - félbe vagy negyedekbe vágjuk, és 6 kis formában elosztjuk. A gyümölcslikőrrel meglocsoljuk.

2. A tejszínt kemény habbá verjük. A felolvasztott majd lehűlt csokoládéval sűrű krémmé keverjük, és ráöntjük az eperre. A formákat lefedjük, és 120 percre a mélyhűtőbe tesszük.

3. A megdermedt krémet sűrűn megszórjuk cukorral, majd a formákat előmelegített grillsütőbe helyezzük, amíg a cukor karamellizálódik a tetejükön. A créme brulée-t 30 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs és a krém kissé megolvadjon. Tálaláskor néhány szem friss eperrel és mentalevelekkel díszítjük

A creme brulee eredeti, angol nevének (burnt cream) jelentése: "égett krém". Állítólag a cambridge-i Trinity College-ból származik. Hagyományosan nagy, lapos edényben készül, hogy a teteje a lehető legnagyobb felületen karamellizálódjon. A brulée-réteget bármilyen cukorból készíthetjük, az eredmény ennek megfelelően változik. A kristálycukor jól olvad, a lágy barna cukor karamellesebb ízt ad.
Creme brulée csokoládéval és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Creme brulée csokoládéval és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
cikkek