Fehércsokoládé-felfújt

Fehércsokoládé-parfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehércsokoládé-felfújt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg málna
13 dkg durvára tört fehér csokoládé
15 dkg fekete áfonya
1 és ¼ dl málnalikőr
15 dkg darabolt eper
másfél teáskanál zselatinpor
3 evőkanál víz
2 db szétválasztott tojás
3 evőkanál créme fraiche
2 és fél dl zsíros tejszín
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A csokoládét egy hőálló tálban gőz fölött addig kevergetjük, amíg megolvad. Levesszük a tűzről, és félretesszük.

2. A tejszínt lábosban takaréklángon majdnem forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és a ribizlilikőrrel együtt belekeverjük az olvadt csokoládéba. Miután kissé kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat.

3. A vizet tálba öntjük, és beleszórjuk a zselatinport; 2-3 percig állni hagyjuk, majd gőz fölött addig keverjük, amíg a por teljesen feloldódik. Az olvadt zselét hozzákeverjük a csokoládékrémhez, és hagyjuk, hogy szinte teljesen megkocsonyásodjon.

4. Hat kisméretű formát olajjal kikenünk, az aljukra sütőpapírt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a csokoládékrémbe. A keveréket elosztjuk a formákban, és frissen tartó fóliával lefedve 120 percre a mélyhűtőbe tesszük őket.

5. Az epret, a málnát és az áfonyát egy tálban megszórjuk a cukorral, és óvatosan hozzákeverjük a likőrt. A gyümölcsöket frissen tartó fóliával lefedjük, és 120 perc hosszat hűtjük.

6. Tompa élű késsel meglazítjuk a süteményeket a formákban, és a kis halmok mindegyikét külön tányérra tesszük. A gyümölcsöket elosztjuk a tányérokon, és áfonyalevelekkel díszítjük.

Fehércsokoládé-felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1541 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Fehércsokoládé-felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
könyvek