Pezsgőhab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pezsgőhab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
5 dkg csokoládés tortabevonó
A habhoz:
3 dl zsíros tejszín
3 dl pezsgő
6 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz
1 csomag zselatinpor
A piskótához:
2 evőkanál kakaópor
4 db tojás
7 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Egy 38x25 cm-es sütőformát vajjal bekent sütőpapírral kibélelünk. Elektromos robotgéppel sűrű, habos masszává keverjük a tojásokat előbb a cukorral, majd a kakaóporral elkevert liszttel, végül beledolgozzuk a vajat. A 200 °C-ra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, vagy amíg a tészta megszilárdul, de rugalmas marad. 5 percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben 4 darab 10 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. A formák oldalára a megsült piskóta 2,5 cm-re vágott csíkjait, az aljukra pedig kerekre vágott darabokat teszünk.

2. A habhoz a zselatinport vízbe szórjuk, és hagyjuk, hogy megszívja magát vízzel. A tálat forró víz fölé állítjuk, folyamatosan keverve teljesen feloldjuk a zselatinport, majd hozzákeverjük a pezsgőt.

3. A lágyan felvert tejszínhabot hozzáöntjük a pezsgős keverékhez. Hideg helyre tesszük pihenni, de időnként megkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a hab fényes lesz. A fehérjehabot óvatosan belekeverjük a pezsgős habba, és a formákba töltjük úgy, hogy a tészta tetejét is befedje. Az édességet 120 percen át a mélyhűtőben fagyasztjuk. Az olvasztott tortabevonóból habzsák segítségével egy sütőpapíron díszeket formálunk, hagyjuk őket megszilárdulni, majd ezekkel díszítjük a pezsgőhabos édességet.

Pezsgőhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1995 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Pezsgőhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
facebook