Zalai káposztás borított

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg
Csontléhez:
50 dkg darabolt marha ritkacsont
20 dkg hosszúkásra vágott vegyes zöldség
Mártáshoz:
8 dkg vaj
4 dl tejföl
4 db tojás
Raguhoz:
160 dkg sertéshús
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna
1 csipet morzsolt majoránna
15 dkg apróra vágott vöröshagyma
10 dkg zsír
¼ dkg törött bors
dkg zúzott fokhagyma
Tésztához:
5 dkg vaj
55 dkg liszt
3 db tojás

Elkészítés:

A csontból zöldséggel csontlevet főzünk, ha jól kifőtt, leszűrjük.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük és leszűrjük. Zsírját sertészsírral kiegészítve felhevítjük, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Fűszerezzük, együtt kissé lepirítjuk, majd liszttel meghintjük, kevés csontlével feleresztjük, és mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a szalonna töpörtyűjét, majd hűlni hagyjuk.

Közben lisztből sóval, vajjal és tojással tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, metéltre vágjuk, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsurgatjuk.

Külön edényben 8 dkg vajat 4 tojás sárgájával kikeverjük, sózzuk, hozzáadunk 2 dl tejfölt, majd a kifőtt tésztát, valamint a kihűlt húsragut, az egészet összekeverjük, végül óvatosan hozzávegyítjük a keményre felvert tojáshabot.

Egy edényt vagy formát ép savanyú káposztalevelekkel kibélelünk, a tésztás-húsos ragut beletesszük, megöntözzük borral, tetejét ismét káposztalevelekkel betakarjuk, majd sütőben mérsékelt tűzön, körülbelül 30 percig pároljuk.

Kissé szikkadni hagyjuk, majd kiborítjuk és kockákra vágva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Lehetőleg szaftosabb sertéshúsból, mint lapocka vagy kicsontozott oldalas készítsük.
Zalai káposztás borított
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1103 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Kép nélkül
Zalai káposztás borított
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
hírlevél