Zuccotto

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zuccotto
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál cseresznyepálinka
3 evőkanál konyak
12 dkg szobahőmérsékletű margarin
10 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
12 dkg világos nádcukor
2 evőkanál kakaópor
2 db felvert tojás
A díszítéshez:
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
ízlés szerint friss cseresznye
A kikenéshez:
igény szerint szobahőmérsékletű margarin
A töltelékhez:
6 dkg finomra aprított étcsokoládé
6 dkg pirított, apróra vágott mandula
3 dl zsíros tejszín
25 dkg fekete, kimagozott cseresznye
3 dkg átszitált porcukor

Elkészítés:

1. Egy 30 x 23 cm-es tepsit margarinnal kikenünk és sütőpapírral kibélelünk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzájuk adjuk a cukrot, a margarint és a tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra teve hagyjuk kihűlni.

2. Egy 1,2 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük. A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve a darabjaival. A tésztát - a félretett korongot is - meglocsoljuk a cseresznyepálinkával összekevert konyakkal.

3. A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat teszünk. A zuccottót 6-8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk, csíkokban megszórjuk kakaóporral, illetve porcukorral, és néhány szem cseresznyével díszítjük.

Zuccotto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3225 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Zuccotto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
cikkek