Szicíliai cassata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szicíliai cassata
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
18 dkg puha vaj
18 dkg világos nádcukor
3 db tojás
6 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
A díszítéshez:
ízlés szerint csokoládéforgács
A kikenéshez:
kevés puha vaj
A megszóráshoz:
igény szerint porcukor
A töltelékhez:
45 dkg ricotta
10 dkg reszelt étcsokoládé
3 evőkanál vörösbor
vagy
3 evőkanál marsala bor
2 evőkanál apróra vágott mandula
12 dkg világos nádcukor
6 dkg apróra vágott kandírozott citromhéj

Elkészítés:

1. A lisztet, a kakaóport és a sütőport nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat, és habosra keverjük. A tésztát 18 cm átmérőjű, kivajazott, alul sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és a 190 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik, és már nem ragad rá a közepébe szúrt tűre. 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A tortaformát kimossuk, szárazra töröljük, kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A töltelékhez a ricottát szitán áttörjük. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a cukrot és a vörösbort, és alaposan felverjük, hogy könnyű és krémes állagú legyen. Ezután belekeverjük a kandírozott citrushéjdarabokat és a mandulát.

3. Óvatosan vékonyan levágjuk a tészta tetejét, majd vízszintesen három egyenlő részre vágjuk a tortát. Az első lapot belehelyezzük az előkészített tortaformába, és megkenjük a krém felével. Ugyanígy elkészítjük a második réteget, és ennek a tetejére kerül a harmadik tortalap. Óvatosan összenyomjuk a rétegeket, majd a tortát egy tányérral lefedjük, és súlyokat teszünk rá. A tortát 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Fogyasztás előtt a cassatát süteményestálra borítjuk, porcukorral meghintjük és csokoládéforgácsokkal díszítjük.

Szicíliai cassata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Szicíliai cassata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
pinterest