Sült zöldséges lasagne

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült zöldséges lasagne
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 nagy hosszában félbevágott padlizsán
2 nagy ferdén vékonyra szeletelt cukkini
37 és fél dkg friss lasagne
6 db negyedekre vágott paradicsom
40 dkg hosszúkásra vágott, vékonyra szeletelt édesburgonya
30 dkg vékonyra szeletelt bocconcini sajt
vagy
30 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
9 dkg pesto szósz
igény szerint olívaolaj
A páchoz:
1 és ¼ dl olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál finomra vágott kapribogyó
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 teáskanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tálban jól összekeverjük a pác hozzávalóit.

2. A paprikát hosszában félbevágjuk. Eltávolítjuk magjait és ereit, a húsát nagyobbacska, lapos darabokra vágjuk. Grillezzük, amíg a héja megbarnul és hólyagos lesz. Vágódeszkára téve, letakarva hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, a húsát vastag csíkokra vágjuk. A paprikát és a többi zöldséget nagy sütőtálba tesszük; ráöntjük a pác felét, és 15 percig sütjük. Megforgatjuk a zöldségeket, ráöntjük a pác másik felét, és még 15 percig sütjük.

3. A tésztát 24 darab 10x16 cm-es darabra vágjuk. Kivajazott tepsibe téve 6 különálló rakottast készítünk, a hozzávalók sorrendje: tészta, cukkini és édesburgonya, 2 teáskanál pesto és bocconcini szeletek, tészta. A felső tésztalapokat megkenjük olajjal, és meghintjük reszelt parmezán sajttal. Mintegy 15-20 percig sütjük, vagy amíg átmelegszik, és megpuhul.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Sült zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Sült zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
ételfotó