Sült sajtos-parajos cannelloni

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült sajtos-parajos cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paraj
15 dkg morzsolt feta sajt
15 dkg ricotta sajt
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
16 db előfőzött cannelloni
20 dkg reszelt mozzarella sajt
2 evőkanál finomra aprított mentalevél
2 db kissé felvert tojás
2 evőkanál pirított fenyőmag
igény szerint paradicsommártás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra . A parajt megmossuk, megtisztítjuk. Gőzben vagy mikróban kissé megpároljuk. Jól lecsepegtetjük, durvára vágjuk. A parajt összekeverjük a fetával, a ricottával, a parmezánnal, a mentával, a felvert tojásokkal és a fenyőmaggal, sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük. Kiskanállal vagy késsel óvatosan a cannelloni csövekbe töltjük.

2. Nagy, lapos sütőtál aljára kevés paradicsommártást simítunk. Ezen rendezzük el a cannelloni csöveket. Ráöntjük a többi mártást, rászórjuk a mozzarellát, és 30-40 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű, a tészta pedig puha lesz.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
120 dkg áttört hámozottparadicsom-konzerv
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 ágacska friss rozmaring
2 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a vörös- és a fokhagymát; közepes lángon pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldfűszereket és a sűrített paradicsomot; jól elkeverjük.

3. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 25-30 percig, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk a babérlevelet és a rozmaringot.

Sült sajtos-parajos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2941 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Sült sajtos-parajos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek