Burgonyatorta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyatorta
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 közepes burgonya
12 dkg reszelt cheddar sajt
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál őrölt bors
20 dkg száraz kenyérmorzsa
A forma kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra . Egy 20 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformát kikenünk olvasztott vajjal. Kibéleljük sütőpapírral, és ezt is megkenjük vajjal. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

2. Felhevítjük a vajat és az olajat; beletesszük a fokhagymát és a borsot. A forma alját kirakjuk egymást fedő burgonyaszeletekkel.

3. Átkenjük a fűszeres vajjal. Megszórjuk a kenyérmorzsával és a sajtokkal. Folytatjuk a rétegezést, felülre sajt kerüljön. Jól lenyomkodjuk, 60 percen át sütjük.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Burgonyatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Burgonyatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár