Csokoládéfagylalt gazdagon



Elkészítés:
1. A tojást, a tojássárgájákat és a cukrot keverőtálban habosra verjük. A tejet majdnem forrásig melegítjük, és folyamatosan keverve lassan a tojáshoz adjuk. A tálat gőz fölé helyezve a krémet állandóan keverve annyira besűrítjük, hogy vékonyan a fakanál hátára ragadjon.
2. Az apró darabokra tört csokoládét beleszórjuk a forró krémbe, és addig kavargatjuk, amíg elolvad benne. Benedvesített sütőpapírral letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a kihűlt csokoládékrémbe, majd fagyasztótálba öntjük, és betesszük a mélyhűtőbe 60-120 percre, amíg az oldalain 2 cm-nyire átfagy. Ezután áttesszük egy hideg tálba, simára keverjük, majd a mélyhűtőben hagyjuk teljesen kifagyni.
4. A kosárkákhoz egy muffinsütőt megfordítunk, és 6 domborulatot bevonunk frissen tartó fóliával. A felolvasztott csokoládét habzsákba töltjük.
5. A habzsák csövén át kinyomjuk a csokoládémasszát úgy, hogy először egy kört alakítunk ki a sütő domborulatán, majd a csövet felfelé és lefelé mozgatva rácsos kosárkát formálunk rajta. Végül a domborulat alján újabb réteggel vastagítjuk meg az alapot. Amikor a csokoládé megszilárdult, a kosárkákat levesszük a muffinsütőről, és eltávolítjuk a fóliát. A fagylaltot a csokoládékosárkákba adagoljuk.