Csokoládéfondü

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Csokoládéfondü
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db ananász
1 db mangó
25 dkg friss eper
25 dkg kimagozott, fehér szőlő
A fondühöz:
25 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál konyak
másfél dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Éles késsel meghámozzuk az ananászt, a húsát felkockázzuk. A mangót szintén meghámozzuk, és kockákra daraboljuk. Az ananászcseresznye száraz héját lehúzzuk, de kis „fogantyúként" a gyümölcsön hagyjuk. A gyümölcsöket 6 tányéron elosztjuk, és a hűtőbe tesszük.

2. A csokoládét és a tejszínt a fondüedényben takaréklángon felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Beleöntjük a konyakot, és jól összekeverjük.

3. Az edényt a melegítőláng fölé helyezzük, hogy melegen tartsuk a fondüt. A gyümölcsöket fondünyársra vagy bambuszpálcikára tűzve mártogathatjuk az olvasztott csokoládéba.

Az ananászcseresznye vagy perui földicseresznye, physalis néven kapható.
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
van itthon