Tarkabab-muszaka

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 doboz áttört, konzerv hámozottparadicsom-konzerv
12 dkg szeletelt csiperkegomba
2 nagyobb szeletelt padlizsán
25 dkg száraz tarkabab
vagy
25 dkg száraz borlotti bab
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
2 és fél dl vörösbor
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
¾ dl olívaolaj
A tetejére:
5 dl tej
4 db kissé felvert tojás
¼ teáskanál pirospaprika
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 dkg friss kenyérmorzsa

Elkészítés:

1. A babot 1 egész éjszakán át hideg vízben áztatjuk; leöblítjük, jól lecsepegtetjük.

2. A babot nagy, vastag aljú edényben, annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk. Kis lángra tesszük és 1,5 órán át főzzük, amíg megpuhul; lecsepegtetjük.

3. Közben a padlizsánszeleteket besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszárítjuk. Megkenjük kevés olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalukat aranysárgára sütjük 3-3 perc alatt. Papírtörlőn leitatjuk az olajat.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra . A maradék olajat nagy, vastag aljú edényben felhevítjük; beletesszük a fokhagymát meg a vöröshagymát, és közepes lángon pirítjuk 3 percig, amíg a hagyma aranysárga lesz. Hozzáadjuk a gombát, és 3 percig pirítjuk, amíg barnulni kezd. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, a sűrített paradicsomot és az oregánót. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 40 percig, amíg besűrűsödik.

5. A babot nagy tűzálló tálba tesszük, rásimítjuk a paradicsomos mártást, és befedjük a padlizsánszeletekkel.

6. A joghurtot, a tojást, a tejet és a pirospaprikát zárt üvegben jól összerázzuk. A padlizsánra öntjük, 10 percig állni hagyjuk. Tálkában összekeverjük a parmezánt és a kenyérmorzsát. Meghintjük a keverékkel a muszakát, majd 45-60 percig sütjük, amíg átmelegszik, és aranybarna lesz.

Tarkabab-muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2335 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Tarkabab-muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
pinterest