Ropogós diós müzli

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós diós müzli
Adag: 1 kg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durvára tört makadámdió
12 és fél dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
50 dkg zabpehely
12 és fél dkg korpás gabonaféle
15 dkg tisztított, durvára tört pisztácia
10 dkg durvára tört pekándió
12 és fél dkg apróra vágott aszalt alma
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 és ¼ dl juharszirup

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra . A zabpelyhet, a korpát, a pisztáciát, a makadámiát, a pekánt, az aszalt almát és az aszalt sárgabarackot egy tálban összekeverjük.

2. A juharszirupot a vaníliával alacsony hőmérsékleten 3 percig főzzük, vagy amíg a szirup hígabb, könnyen önthető lesz.

3. A szirupot a zabpelyhes keverékre öntjük, könnyedén megkeverjük. A keveréket elosztjuk két nem tapadós sütőtálban. Gyakran kevergetve 20 percig sütjük, amíg a müzli kissé megpirul. Teljesen kihűtjük, mielőtt légmentesen záródó tárolóedénybe tennénk.

A zab jó fehérje-, B-vitamin-, kalcium- és rostforrás. Azon kevés gabonafélék egyike, amelynek a feldolgozás során nem távolítják el a korpáját és a csíráját.
Ropogós diós müzli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1798 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Ropogós diós müzli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj