Mandulás-szezámos szójaburger



Elkészítés:
1. A szójababot 1 éjszakára hideg vízbe tesszük; leöblítjük, jól lecsepegtetjük.
2. A szójababot nagy, vastag aljú edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk. Kis lángon 3 órán át főzzük, amíg megpuhul. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A szójababot, a mandulát, a hagymát, a sárgarépát és a tamarindkrémet több adagban simára turmixoljuk. A masszát tálba tesszük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a csicseriborsólisztet, a római köményt, a koriandert és a szezámmagot; jól összedolgozzuk.
4. A masszából 10 egyforma méretű pogácsát formálunk. Nagy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon 5-5 perc alatt aranysárgára sütjük benne a pogácsák mindkét oldalát. A burgerek mellé kínáljunk csípős joghurtmártást vagy salátát és pirított zsemlét.