Céklás humusz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Céklás humusz
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cékla
12 dkg tahini
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
½ dl citromlé
½ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót nagy tálba tesszük, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, és egész éjjel áztatjuk. Lecsepegtetjük.

2. A csicseriborsót és a hagymát nagy, vastag aljú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk. Körülbelül 1 óra alatt nagyon puhára főzzük. Lecsepegtetjük, lehűtjük; 1 csészényi főzőlevet félreteszünk.

3. Közben a céklát bő, forró vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, kissé lehűtjük, mielőtt meghámoznánk.

4. A céklát összetörjük, majd kisebb adagokban pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a csicseriborsós-hagymás keveréket, a tahinit, a fokhagymát, a citromlét és a római köményt; az egészet krémszerűre turmixoljuk. Tovább keverve lassan hozzáöntjük a félretett főzőlevet és az olívaolajat. Amikor már jól összedolgoztuk, meghintjük pár csepp olívaolajjal, és libanoni kenyérrel kínáljuk.

Céklás humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2988 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Céklás humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja