Polentapizza



Elkészítés:
1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot. A masszát szétterítjük egy mély, 30 cm átmérőjű pizzasütő formában. Félretesszük hűlni. Bekenjük olajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
3. Kivesszük a polentát a sütőből, szétkenjük rajta a pestót úgy, hogy a szélén 1 cm szabadon maradjon. Megrakjuk szeletelt csiperkegombával, félbevágott koktélparadicsommal és szeletelt zöld húsú paprikával.
4. Megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal, és 20 percig sütjük, vagy amíg a sajt aranysárga lesz.
Pesto

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.
2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.
3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,
3 napig a hűtőszekrényben eltartható.
Polenta alaprecept

1. Felforraljuk a vizet vagy zöldségalaplevet.
2. Kis lángra tesszük, és habverővel lassan belekeverjük a középfinom kukoricadarát. 5 percig habverővel verjük.
3. A habverőt fakanálra cseréljük, és addig kevergetjük, amíg a fakanál megáll a polentában, amely elválik az edény falától.
4. Belekeverjük a puha vajat, sózzuk és borsozzuk.