Polentapizza

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Polentapizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál pesto szósz
12 és fél dkg mozzarella sajt
igény szerint koktélparadicsom
igény szerint csiperkegomba

Elkészítés:

1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot. A masszát szétterítjük egy mély, 30 cm átmérőjű pizzasütő formában. Félretesszük hűlni. Bekenjük olajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

3. Kivesszük a polentát a sütőből, szétkenjük rajta a pestót úgy, hogy a szélén 1 cm szabadon maradjon. Megrakjuk szeletelt csiperkegombával, félbevágott koktélparadicsommal és szeletelt zöld húsú paprikával.

4. Megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal, és 20 percig sütjük, vagy amíg a sajt aranysárga lesz.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
15 dkg kukoricadara
2 evőkanál puha vaj
10 dl víz vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Felforraljuk a vizet vagy zöldségalaplevet.

2. Kis lángra tesszük, és habverővel lassan belekeverjük a középfinom kukoricadarát. 5 percig habverővel verjük.

3. A habverőt fakanálra cseréljük, és addig kevergetjük, amíg a fakanál megáll a polentában, amely elválik az edény falától.

4. Belekeverjük a puha vajat, sózzuk és borsozzuk.

Polentapizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Polentapizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja