Grillezett polenta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett polenta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
2 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.

3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.

A maradék polentából is készíthetünk sült puliszkaalapot. Önmagában is kínálhatjuk, vagy többféle feltétet is tehetünk rá.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Grillezett polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4685 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Grillezett polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek