Vadrizses palacsinta tofuval és gombával

Adag: 6-12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg friss vegyes gomba
12 és fél dkg tofu
6 db kissé felvert tojás
7 és fél dl tej
18 dkg olvasztott vaj
18 dkg sima liszt
10 dkg főtt vadrizs
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál fehér misokrém
½ teáskanál sütőpor
2 evőkanál kecap manis
2 evőkanál friss, apróra vágott koriander
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 db friss, finomra vágott piros chilipaprika
2 szál finomra vágott újhagyma
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A tojást és a tejet 12 dkg olvasztott vajjal nagy tálba tesszük; alaposan összekeverjük.

2. A tálba szitáljuk a lisztet meg a sütőport, és apránként beledolgozzuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a kecap manist és a koriandert; simára keverjük. Lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

3. Közben wokban felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a gyömbért, a chilit meg az újhagymát, és nagy lángon kevergetve pirítjuk 3 percig. Levesszük a tűzről, tálba tesszük a vadrizzsel együtt; lefedjük, félretesszük.

4. A rizses keveréket jól elkeverjük a palacsintatésztával. Nem tapadós serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, a keverékből 1 csészényit a serpenyőbe öntünk, a serpenyőt megdöntjük, hogy a tészta szétterüljön az alján; 1-2 percig sütjük, amíg a tészta hólyagosodni kezd. Megfordítjuk, a másik felét is aranysárgára sütjük. Az összes tésztából palacsintákat sütünk.

5. A napraforgó- és a szezámolajat felhevítjük a wokban. Beletesszük a kockára vágott tofut, kevergetve sütjük 5 percig, vagy amíg aranysárga lesz. Beletesszük a gombát, a miszót, a szójaszószt meg a citromlét, és 4 percig pároljuk, hogy teljesen átmelegedjen. Személyenként 2 palacsinta előételnek elég, 4 palacsinta főfogásnak is megteszi.

A kecap manis sűrű, sötét, édes, aromás szójaszósz. Hagyományosan fokhagymával, csillagánizzsal, szalamlevéllel és galanga gyökérrel ízesítik, pálmasziruppal édesítik. A töltelékhez bármilyen gomba felhasználható, például csiperke-, laska-, rókagomba vagy vargánya.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vadrizses palacsinta tofuval és gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Vadrizses palacsinta tofuval és gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél