Vadrizses palacsinta tofuval és gombával



Elkészítés:
1. A tojást és a tejet 12 dkg olvasztott vajjal nagy tálba tesszük; alaposan összekeverjük.
2. A tálba szitáljuk a lisztet meg a sütőport, és apránként beledolgozzuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a kecap manist és a koriandert; simára keverjük. Lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Közben wokban felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a gyömbért, a chilit meg az újhagymát, és nagy lángon kevergetve pirítjuk 3 percig. Levesszük a tűzről, tálba tesszük a vadrizzsel együtt; lefedjük, félretesszük.
4. A rizses keveréket jól elkeverjük a palacsintatésztával. Nem tapadós serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, a keverékből 1 csészényit a serpenyőbe öntünk, a serpenyőt megdöntjük, hogy a tészta szétterüljön az alján; 1-2 percig sütjük, amíg a tészta hólyagosodni kezd. Megfordítjuk, a másik felét is aranysárgára sütjük. Az összes tésztából palacsintákat sütünk.
5. A napraforgó- és a szezámolajat felhevítjük a wokban. Beletesszük a kockára vágott tofut, kevergetve sütjük 5 percig, vagy amíg aranysárga lesz. Beletesszük a gombát, a miszót, a szójaszószt meg a citromlét, és 4 percig pároljuk, hogy teljesen átmelegedjen. Személyenként 2 palacsinta előételnek elég, 4 palacsinta főfogásnak is megteszi.