Tejszínes cukkiniomlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejszínes cukkiniomlett
Adag: 2 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
2 db cukkini
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál olívaolaj
6 dkg vaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
½ teáskanál
¼ teáskanál őrölt bors

Elkészítés:

1. A cukkinik végeit levágjuk, majd igen vékony karikákra vágjuk. Az olaj és a vaj felét serpenyőbe tesszük, addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. Beletesszük a cukkinit, kevergetve pirítjuk 2-3 percig, vagy amíg aranysárga lesz. Beleszórjuk a fokhagymát, óvatosan megkeverjük, és még fél percig pirítjuk. Szűrőkanállal tálra szedjük. A serpenyőt papírtörlővel kitöröljük.

2. A tojásokat felverjük a tejszínnel, a sóval és a borssal. A serpenyőt újra felhevítjük a maradék olajjal és vajjal. Amikor már nagyon forró, beletesszük a tojást. Villa hátával kevergetve 1 percig sütjük, a serpenyőt közben néha megdöntjük, és az omlett széleit felemeljük, hogy a még lágy tojás aláfolyjon.

3. Amikor a keverék majdnem szilárd, elterítjük rajta a cukkinit. Kis lángra tesszük, és 5 percig sütjük, vagy amíg körben megszilárdul. Levesszük a tűzről, és megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd lefedve 2 percig pihentetjük. Tálra csúsztatjuk, és cikkekre vágjuk. Salátával kínáljuk.

Tömb parmezánt vegyünk, és frissen reszeljük le, mert úgy finomabb.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tejszínes cukkiniomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2225 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Tejszínes cukkiniomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár