Omlettcsíkok friss paradicsommártásban



Elkészítés:
1. A paradicsomot kis edényben 5 percig pároljuk a sóval, a borssal és a cukorral, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a bazsalikomot.
2. Kézi habverővel felverjük a tojást a szójaszósszal, a fehér borssal és a vízzel.
3. Egy vékonyan kiolajozott serpenyőt felhevítünk. Annyi tojásos keveréket öntünk bele, hogy az alját ellepje. Pár másodpercig sütjük, majd tálra csúsztatjuk. Újra kiolajozzuk a serpenyőt, és még 3 omlettet sütünk.
4. A 4 omlettet egymásra fektetjük, feltekerjük. Éles késsel finom csíkokra vágjuk.
5. A mártást újramelegítjük. Beletesszük a tojáscsíkokat, átmelegítjük, megkeverjük, hogy a csíkok paradicsomosak legyenek. Ízlés szerint tehetünk még bele némi friss aprított bazsalikomot és törött borsot.