Chilis-korianderes frittata



Elkészítés:
1. Egy fazék forró vízben éppen csak, hogy puhára főzzük a kis kockára vágott burgonyát; jól lecsepegtetjük. Az enyhe chilik magját kiszedjük, húsukat felszeleteljük. Nem tapadós serpenyőben felhevítjük az olaj felét.
2. Közepes lángon 2 percig pirítjuk benne a chilit, hogy megpuhuljon. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Beletesszük a hagymát és a kis piros chilit, közepes lángon 3 percig pirítjuk, vagy amíg megpuhul.
3. Beletesszük a burgonyát, rázogatva összekeverjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. Az enyhe chili felét visszatesszük a serpenyőbe, meghintjük korianderlevéllel. Rátesszük a burgonyás keverék felét, a maradék enyhe chilit, majd a burgonyás keverék másik felét.
4. A serpenyőbe öntjük a tojásokat, a serpenyőt forgatva jól szétterítjük. Közepes lángon 8 percig sütjük, vagy amíg a tojás majdnem megszilárdul, ekkor 5 percre forró grillsütőbe helyezzük, hogy a teteje megpiruljon. A frittatát tálra csúsztatjuk, és cikkekre vágjuk. Melegen vagy hidegen, friss zöldfűszerekkel kínáljuk.