Zöldséges lasagne

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb padlizsán
50 dkg paraj
40 dkg konzerv tarkabab
40 dkg áttört konzervparadicsom
50 dkg gomba
25 dkg készen vásárolt lasagne
3 evőkanál reszelt cheddar sajt
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál olaj
½ csokor friss bazsalikomlevél
1 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított zöldfűszer
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
A sajtmártáshoz:
5 dl tej
60 dkg ricotta sajt
3 evőkanál liszt
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4. fokozat). Egy 35 x 28 cm-es tepsit olajjal kikenünk.

2. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk, a magházat és az ereket kidobjuk. Héjával felfelé, forró grillsütőben 8 percig pirítjuk. Amikor a héja felhólyagzik és megfeketedik, kivesszük, nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk, és félretesszük

3. A padlizsánt 1 cm vastag karirkákra daraboljuk, forrásban lévő vízben 1 perceg főzzük, amíg éppen csak megpuhul. Leszűrjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és félretesszük.

4. Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, közepes tűzön 5 percig pároljuk a felaprított hagymát, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha megpuhult, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és még 1 percig főzzük.

5. Beletesszük az áttört paradicsomot, a tarkababot, a chilimártást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, takarékra vesszük, és további 15 percig főzzük. Ha a mártás besűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, félretesszük

6. A sajtmártáshoz a vajat felforrósítjuk, közepes tűzön 1 percig pirítjuk a lisztet. Ha sima, levesszük a tűzről, és apránként felöntjük a tejjel, visszatesszük, majd állandóan kevergetve felforraljuk és besűrítjük. Forrás után a ricotta sajttal még 1 percig főzzük.

7. A konyhakész lasagne lapokat forró vízbe mártjuk, hogy kissé megpuhuljanak, majd 4 lappal kibéleljük a kikent tepsi alját. A tesztára sorban rétegezzük az elkészített zöldségek felét, először a padlizsánt, aztán a felaprított parajt, majd a bazsalikom következik, aztán a roston sült paprikacsíkok, a gombamártás és legfelülre a napon szárított, csíkokra vágott paradicsom. Befedjük egy újabb tésztaréteggel, és ugyanebben a sorrendben a maradék zöldségeket is egymásra rétegezzük. A tetejére lasagne lap kerül, erre öntjük az elkészült sajtmártást, és meghintjük a kétféle reszelt sajt keverékével. 45 percig sütjük, amíg a tészta megpuhul.

Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2263 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista