Tejszínes-spárgás linguine

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes-spárgás linguine
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
20 dkg friss, zsíros ricotta sajt
50 dkg friss zöldspárga
vagy
50 dkg linguine
7 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió
A tálaláshoz:
4 dkg hámozott, pirított mandula

Elkészítés:

1. A ricotta sajtot simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Nagy fazék, forrásban levő, sós vízben félpuhára főzzük a tésztát, majd a rövid darabkákra vágott zöldspárgát is a főzővízbe tesszük, és további 3 percig főzzük.

3. Leszűrjük, a főzővízből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a spárgát és a tésztát visszatesszük a főzőedénybe.

4. A félretett főzővizet a ricotta sajthoz keverjük, majd az egész tejszínes keveréket a forró tésztára merjük, és óvatosan összekeverjük. Hámozott, pirított mandulával megszórva tálaljuk.

A hámozott mandulát közepesen forró grillsütőben két percig pirítjuk. Közben néha megkeverjük, és csak nagyon óvatosan sütjük, nehogy megégjen.
Tejszínes-spárgás linguine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1264 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tejszínes-spárgás linguine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recept beküldése