Cukkinis fettuccine ropogós bazsalikomlevéllel

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
50 dkg cukkini
vagy
50 dkg tagliatelle
vagy
vagy
50 dkg fettuccine
6 dkg vaj
2 és fél dl olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
7 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Kis lábosban felforrósítjuk az olajat, és egyszerre 2 bazsalikomlevelet beletéve, 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanálra szedjük, papírtörlőre lecsepegtetjük, a többi levelet is így sütjük meg.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

3. Amíg a tészta fő, vastag falú lábosban habosra forrósítjuk a vajat, és 1 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit is, és időnként megkeverve, 1-2 perc alatt puhára pároljuk.

4. A zöldséget a reszelt parmezán sajttal együtt a forró tésztához keverjük, és a ropogósra sült bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

A bazsalikomleveleket két órával korábban is kisüthetjük. Ha kihűlt, felhasználásig légmentesen záró tárolóedényben kell tartani.
Cukkinis fettuccine ropogós bazsalikomlevéllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Cukkinis fettuccine ropogós bazsalikomlevéllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
lexikon