Spagetti kagylómártásban

Spagetti vongole

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
160 dkg áttört konzervparadicsom
50 dkg spagetti
150 dkg kagylókonzerv
vagy
200 dkg héjas kagyló
8 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál citromlé
6 gerezd zúzott fokhagyma
1 ⅔ dl olívaolaj

Elkészítés:

1 Ha friss kagylót használunk, először jól megtisztítjuk. Nagy fazékban a citromlével együtt főni tesszük, és lefedve, közepes lángon 7-8 percig főzzük. Amelyik kagyló nem nyílt ki a főzés során, kidobjuk. A kagyló húsát kivesszük és félreteszük, a héjat kidobjuk. Ha konzervkagylót használunk, levét leszűrjük, alaposan leöblítjük és félretesszük.

2. Felforrósítjuk az olajat, és lassú tűzón 5 percig pároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az áttört paradicsomot is. Ha felforrt, lefedjük, és 20 percig főzzük. Ízlés szerint sóval, fekete borssal ízesítjük, beletesszük a kagylót, és jól átmelegítjük.

3. Amíg a mártás fő, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, visszatesszük a fazékba. Óvatosan hozzákeverjük az időközben elkészült mártást és a felaprított petrezselymet, Előmelegített tálban azonnal tálaljuk. Ünnepi alkalmakra kapribogyóval, citromhéjcsíkkal látványosan feldíszíthetjük.

A kagyló tisztítása során először eltávolítjuk a héjra ragadt homokot és szennyeződést. Ehhez két evőkanál sót és ugyanennyi lisztet összekeverünk, nagy tál hideg vízhez adjuk, és ebben áztatjuk a kagylókat egész éjszaka. Másnap leszűrjük, a héjakat alaposan átdörzsöljük, leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
Spagetti kagylómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti kagylómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár