Spagetti tejszínes-fokhagymás kagylóval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti tejszínes-fokhagymás kagylóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
2 gerezd zúzott fokhagyma
150 dkg friss kagyló
50 dkg spagetti
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl fehérbor

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és leszűrjük.

2. Amíg a spagetti fő, megtisztítjuk a kagylókat a szakálltól, a szennyeződést alaposan ledörzsöljük a héjról. A kinyílt kagylókat kidobjuk, a többit felhasználásig félretesszük. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és kis lángon fél percig pároljuk a fokhagymát.

3. Felöntjük a borral, beletesszük a kagylókat, majd fedő alatt 5 percig főzzük. Kivesszük a kagylókat, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.

4. A tejszínt, a bazsalikomot a mártáshoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve további 2 percig főzzük. A kagylót a spagettire helyezzük, ráöntjük a mártást, és tálaljuk.

Spagetti tejszínes-fokhagymás kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti tejszínes-fokhagymás kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja