Spagetti tejszínes-fokhagymás kagylóval



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és leszűrjük.
2. Amíg a spagetti fő, megtisztítjuk a kagylókat a szakálltól, a szennyeződést alaposan ledörzsöljük a héjról. A kinyílt kagylókat kidobjuk, a többit felhasználásig félretesszük. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és kis lángon fél percig pároljuk a fokhagymát.
3. Felöntjük a borral, beletesszük a kagylókat, majd fedő alatt 5 percig főzzük. Kivesszük a kagylókat, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.
4. A tejszínt, a bazsalikomot a mártáshoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve további 2 percig főzzük. A kagylót a spagettire helyezzük, ráöntjük a mártást, és tálaljuk.