Tejszínes ravioli a tenger gyümölcseivel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
3 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 és ¼ dl fehérbor
3 ¾ dl tej
3 evőkanál liszt
7 és fél dkg vaj
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg liszt
1 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg nyers rákhús
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
5 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A lisztet egy csipet sóval nagy tálba szitálják, a közepébe mélyedést készítünk. Egy bögrében felverjük a három tojást az olajjal és egy evőkanál vízzel, majd apránként a liszthez adjuk, és keményebb tésztává gyúrjuk

2. A cipót lisztezett deszkán 5 percig gyúrjuk, hogy sima és rugalmas tésztát kapjunk, majd egy olajjal kikent tálba tesszük, és műanyag fóliával lefedve 30 percig pihentetjük.

3. A töltelékhez a fésűskagylót megtisztítjuk, húsát a garnélarákkal együtt felaprítjuk, majd összekeverjük a puha vajjal, a felaprított fokhagymával és a petrezselyemmel. Felhasználásig félretesszük.

4. A tészta egynegyedét nagyon vékonyra kinyújtjuk (a kinyújtott tésztaadagok kb. 10 cm szélesek legyenek), majd a tésztacsík egyik felére egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk, egymástól 5 cm távolságban. A tojássárgáját 3 evőkanál vízzel jól elkeverjük, és a tészta egyik oldalát, valamint a töltelétek közét bekenjük. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, a széleket összeillesztjük, és jól összenyomjuk. Ugyanezt a műveletsort megismételjük a többi adag tésztával és töltelékkel is.

5. A tésztahalmok közét éles késsel vagy derelyevágóval elvágjuk, a széleket összenyomjuk. Az így elkészült raviolit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban levő, sós vízben 6 percig főzzük (amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást). A kifőtt adagokat jól lecsepegtetjük, és ha az utolsó is készen van, visszatesszük a főzőfazékba, hogy meleg maradjon.

6. A mártáshoz a vajat megolvasatjuk, megszórjuk a liszttel, és 2 percig pirítjuk, majd a tűzről levéve apránként hozzáadjuk a tejjel és a borral elkevert tejszínt. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a mártás sűrűsödni nem kezd. Közben folyamatosan kevergetni kell, nehogy csomós legyen. Forrás után még 5 percig főzzük, belekeverjük a reszelt parmezánt és a petrezselymet, és jól eldolgozzuk. Levesszük a tűzről, a forró raviolihoz adjuk, és jól összeforgatjuk.

A nyers tésztát azért kell 30 percig állni hagyni, hagy a lisztben lévő glutén pihenjen. Ha kihagyjuk ezt a lépést, a tészta valószínűleg túl kemény lesz.
Tejszínes ravioli a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tejszínes ravioli a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
twitter