Kukoricaburger



Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a koriandert és a köményt tálba szitáljuk; a közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk a szemes kukoricát, a krémes kukoricát, a tejet, a tojást, a metélőhagymát, valamint sót és borsot. Jól összedolgozzuk.
2. Nagy, nem tapadó serpenyőben felhevítjük az olajat. A keverékből púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe úgy 2 cm-nyire egymástól, és kissé ellapítjuk őket. Közepes lángon 2 percig sütjük, amíg az aljuk aranysárga lesz. Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Több adagban az egész keveréket kisütjük.
3. Kis edényben addig melegítjük az ecetet, a cukrot, a chiliszószt, a metélőhagymát és a szójaszószt, amíg a cukor feloldódik. A burgert ezzel a mártogatóssal kínáljuk.