Paradicsomos tészta füstölt tőkehallal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos tészta füstölt tőkehallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg caserecce
32 dkg filézett füstölt tengeri hal
vagy
1 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál szezámolaj
másfél teáskanál szójamártás
4 evőkanál földimogyoró-olaj
1 és ¼ dl tej
1 kisebb fej hagyma
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A tejet a halra öntjük, és annyi vizetl öntünk meg hozzá, hogy éppen ellepje. 5 percig főzzük, amíg a hal meg nem puhul. A főtt halat hideg víz alatt leöblítjük, majd nagyobb darabakra törjük, a bőrét és a szálkákat kidobjuk. Felhasználásig félretesszük.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a paradicsomos tésztát, és leszűrjük.

3. A sárgarépát ferdén felszeleteljük. 3 evőkanál földimogyoró-olajat wokban felforrósítunk, és megpároljuk a szeletekre vágott hagymát és sárgarépát. Ha átsült, de még ropogós, hozzákeverjük a szójababcsírát, a szójamártást és a szezámolajat. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.

4. A kifőtt tésztát, a szezámmagot, az előkészített halat és a maradék 1 evőkanál földimogyoró-olajat is a mártáshoz keverjük. Összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Paradicsomos tészta füstölt tőkehallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1516 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Paradicsomos tészta füstölt tőkehallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár