Tenger gyümölcsei chilivel, paradicsommártásban

Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kagyló
35 dkg spagetti
vagy
35 dkg bucatini
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
½ teáskanál törött bors
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 és ¼ dl zöldségleves
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
2 evőkanál ánizspálinka
vagy
2 evőkanál Pernod

Elkészítés:

1. A kagylót megtisztítjuk a szakálltól, alaposan megmossuk, a szennyeződést ledörzsöljük a héjról.

2. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kimagozott, apróra vágott chilipaprikát, és 1-2 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, a borsot, a zöldséglevest és a Pernod-t. Takarékra vesszük, és 8- 10 percig főzzük, majd a lábost a tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összeturmixoljuk.

3. A paradicsompépet visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tengeri keveréket, és 4 percig főzzük, majd beletesszük a kagylót, a zöldfűszereket. További 1-2 percig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk.

4. Közben nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és alaposan lecsöpögtetjük. 4 külön mélytányérba szétosztjuk a bucatinit, a mártást a tetejére merjük.

A tenger gyümölcsei keverék vegyesen tartalmaz többféle nyers tengeri hal- és kagylófélét. A keveréket rendszerint fésűskagyló, garnélarák, kagyló és karikára vágott tintahal alkotja. A fenti receptet nem fontos keverékből készíteni, használhatjuk helyette csak az egyik összetevőjét, például a garnélarákot vagy a tintahalat.
Tenger gyümölcsei chilivel, paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tenger gyümölcsei chilivel, paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
google+