Tenger gyümölcsei chilivel, paradicsommártásban



Elkészítés:
1. A kagylót megtisztítjuk a szakálltól, alaposan megmossuk, a szennyeződést ledörzsöljük a héjról.
2. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kimagozott, apróra vágott chilipaprikát, és 1-2 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, a borsot, a zöldséglevest és a Pernod-t. Takarékra vesszük, és 8- 10 percig főzzük, majd a lábost a tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összeturmixoljuk.
3. A paradicsompépet visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tengeri keveréket, és 4 percig főzzük, majd beletesszük a kagylót, a zöldfűszereket. További 1-2 percig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk.
4. Közben nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és alaposan lecsöpögtetjük. 4 külön mélytányérba szétosztjuk a bucatinit, a mártást a tetejére merjük.