Illatos tengeri tészta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Illatos tengeri tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csokor friss, apróra vágott koriander
2 evőkanál édes chiliszósz
25 dkg fésűkagyló
50 dkg nyers garnélarák
2 evőkanál sovány olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál halleves
1 kisebb chilipaprika
4 szál újhagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint csíkokra vágott zöldcitromhéj

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csal puhára (al dente) főzzük a kagylótésztát.

2. Amíg a tészta fő, felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a vékonyra szeletelt újhagymát, a finomra vágott chilipaprikát, a megtisztított, kierezett rákot (a farokrészt érintetlenül hagyjuk!), valamint a félbevágott fésűskagylókat. Állandó keverés mellett, közepes tűzön addig pirítjuk, amíg a rák húsa rózsaszínű lesz, és a kagylók éppen csak megfőttek. Azonnal levesszük a tűzről, belekeverjük a koriandert, a zöldcitromlevet, a chilimártást és a hallevet.

3. A tésztait leszűrjük, visszatesszük a fazékba. Hozzákeverjük a szezám olajat, a rákmártást, és óvatosan összeforgatjuk. Tetszés szerint tálalhatjuk a zöldcitrom vékonyan felcsíkozott héjával díszítve is.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg halfej
ízlés szerint
Halléhez::
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
Halmártáshoz::
2 dl fehérbor vagy
1 db citrom

A halfejekből, csontokból, uszonyokból és apró halakból erős alaplevet főzünk.

Az étel jellegétől függően kell fűszerezni. Halléhez hagymával, halmártáshoz, esetenként fehér húsú halakhoz citromlével vagy fehérborral.

Olyan hosszan főzzük, hogy a halfejek szétfőjenek és a lé kocsonyásodjon, majd leszűrjük.

Illatos tengeri tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Illatos tengeri tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
tippek, fortélyok