Spagetti chilis tintahallal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti chilis tintahallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
50 dkg tintahal
1 teáskanál apróra vágott cseresznyepaprika
vagy
1 teáskanál apróra vágott chilipaprika
1 teáskanál friss, apróra vágott majoránna
2 teáskanál friss, apróra vágott zsálya
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
½ teáskanál cayenne-bors
2 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl halleves
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál póréhagyma
40 dkg áttört konzervparadicsom

Elkészítés:

1. A tintahalat a két csápjánál megfogjuk, és ujjaink segítségével a csőszerű tokot lehúzzuk a tintahal testéről, majd a bőrrel együtt kidobjuk. Éles késsel felvágjuk a hal testét, kiterítjük, és egyik oldalán rombusz alakban bevagdossuk. Minden így előkészített halat négy darabba vágunk.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és melegen tartjuk.

3. Amíg a spagetti fő, nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2 percig pirítjuk a felaprított póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és lassú tűzön még 1 percig pirítjuk. Beletesszük a chilipaprikát és a cayenne-borsot, a konzervparadicsomot, felöntjük a levessel, és belekeverjük a fűszernövényeket. Ha felforrt, takarékra vesszük, és még 5 percig főzzük.

4. A tintahalat is a mártásba tesszük, és további 5-10 perc alatt puhára főzzük. A chilis tintahalat a spagettire merjük, és azonnal tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Spagetti chilis tintahallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1084 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti chilis tintahallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
cikkek