Ráklepény csípős salsával

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg rákhús
10 dkg cérnametélt
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 dkg liszt
2 szál újhagyma
2 db tojás
A csípős salsához:
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál szárított oregánó
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
2 db érett paradicsom
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A csípős salsa hozzávalóit kis tálban összekeverjük, és szobahőmérsékleten egy órán át állni hagyjuk.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük az apróra tördelt tésztát, majd leszűrjük.

3. A rákhúsból kinyomjuk a vizet, és nagyobb tálban összekeverjük a tésztával, a felaprított petrezselyemmel, az apróra vágott paprikával, a reszelt parmezán sajttal, a finomra vágott fokhagymával, a liszttel és az ízlés szerint adagalt borssal. Hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat is, és alaposan összekeverjük.

4. A masszát tizenkét kisebb lepénnyé formáljuk, lefedve 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

5. Nagy méretű, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kisebb adagokban, közepes tűzön aranysárgára sütjük benne a ráklepénykéket. Azonnal tálaljuk. A csípős salsát külön edényben kínáljuk mellé.

Kínálhatjuk babos paradicsommal vagy fokhagymás paradicsom- és cukkinisalátával is.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Babos paradicsom zöldcitrommal és korianderrel

Kép nélkül
2 csésze fekete szójabab
1 maréknyi korianderlevél
1 db leve zöldcitrom
3 db érett paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
kevés reszelt uborka

1. A nagyon érett paradicsomot meghámozunk, magját kivesszük, húsát felaprítjuk.

2. Nagyobb tálban összekeverjük kevés reszelt uborkával, a zöldcitrom levével és a friss korianderlevéllel.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a főtt feketebabot, valamint az olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük.

Fokhagymás paradicsom- és cukkinisaláta

Kép nélkül
1-2 db paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Az apró kockákra vágott cukkinit olívaolajon, kevés zúzott fokhagymával ropogósra, aranyszínűre pirítjuk.

2. Felaprított, friss paradicsommal jól összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk.

Ráklepény csípős salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Ráklepény csípős salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár